Top 10 bestemmingen 2013

Waar moet je heen in 2013? Als we Lonely Planet moeten geloven moeten onderstaande bestemmingen direct op jouw wishlist voor komend jaar worden gezet. Begin maar vast met sparen! Hieronder de top 10:

Sri Lanka

De winnaar van de top 10 vakantiebestemmingen! Waarom? Liggend op een zonovergoten strand kijk je uit op een schitterende zee. Je neemt een slok thee en bedenkt wat je morgen zal gaan doen. Een tochtje door de prachtige rijstvelden of juist een bezoekje aan een moskee? Op het tropische eiland Sri Lanka gaat een wereld voor je open. Wie wil dat nu niet?

Montenegro

Op een relatief klein oppervlak tref je een heel divers en indrukwekkend landschap aan. Fijne zandstranden, historische stadjes, indrukwekkende gebergten en prachtige nationale parken. Montenegro, oftewel Zwarte Bergen, wordt niet voor niets omschreven als een onontdekte parel.

Zuid-Korea

Zuid-Korea is niet een van de voor de hand liggende vakantiebestemmingen, maar wel eentje die in opkomst is. Juist doordat er nog niet veel toeristen zijn, vind je hier een authentieke cultuur. En verder: prachtige berglandschappen, 3.000 subtropische eilanden met prachtige zandstranden, authentieke dorpjes en meer. Een onverwachte, maar terechte plek in de top 10 vakantiebestemmingen.

Ecuador

Vulkanen, een woeste jungle en een prachtige onderwaterwereld. Zie jij wel iets in zo’n actieve vakantie? Ecuador is jouw land!

Slowakije

Ontdek hoe mooi Centraal-Europa kan zijn tijdens een culturele vakantie in Slowakije. Slowakije kent namelijk vele burchten en kastelen. Het elfde eeuwse Spišský Hrad is het grootste kasteel van het land. Daarnaast herbergt het land een prachtige natuur met hoge bergen en diepe dalen.

Salmonseilanden

De Salomonseilanden (ook Solomoneilanden genoemd) zijn een eilandengroep in het westelijk deel van de Grote of Stille Oceaan ten oosten van Nieuw-Guinea. De eilandengroep bestaat uit twee rijen van zes grote eilanden (Choiseul, Santa Isabel, Malaita, New Georgia, Guadalcanal en Makira) en bijna duizend kleine eilandjes. Ongetwijfelde de meest idyllische bestemming in deze top 10 vakantiebestemmingen.

IJsland

IJskoude gletsjers en gloeiend hete lavavulkanen komen hier samen. Zin in een spannende en natuurrijke vakantie? IJsland is jouw bestemming voor 2013. Bezoek de bekende Blue Lagoon, ga snowscooteren op de gletsjers of stappen in Reykjavik. Of wat dacht je van walvis spotten?

Turkije

Egypte, Griekenland, Spanje en Tunesië: ze leggen het allemaal af tegen Turkije. Zonvakanties worden nog altijd het meest geboekt naar dit land. Voordelig, luxe en van alle gemakken voorzien. En bovendien ideaal voor gezinnen & rijk aan cultuur.

Dominicaanse Republiek

Ben je natuurliefhebber, strandliefhebber of cultuurliefhebber? Liefhebber van sport of juist van luieren? Typ jouw persoonlijke kernwoord in van een onbezorgde vakantie en bij je zult het vinden in de Dominicaanse Republiek!

Madagaskar

Met name dierenliefhebbers zullen hier hun ogen uitkijken. De bekendste dierengroep is de lemuren, een groep halfapen die alleen op Madagaskar voorkomen. Ook de Madagaskardaggekko’s, de komeetstaartvlinder en de fossa of fretkat (het grootste inheemse roofdier), komen alleen hier voor. Maar je kunt nog veel meer beleven tijdens je vakantie Madagaskar. De markt bezoeken in het plaatsje Toliara, waar je ook moet zijn als je van watersporten houdt, of een dagje van zon, zee en strand genieten op de populaire strandbestemming Mananjary. Voor ieder wat wils!

Dit artikel is eerder verschenen op: www.vakantie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>