Een fiets huren in Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is een bezoek zeker waard. Los van de vele attracties en bezienswaardigheden is het ook een stad waar je je direct thuis voelt. Veel atmosfeer, gezelligheid, kunst en heel wat mogelijkheden om te stappen.

Top zes

Kopenhagen heeft meer te bieden dan je in een paar dagen kunt behappen, maar er is natuurlijk altijd een top zes.
1. Het Tivoli, het pretpark dat midden in de stad ligt en dat met name tegen de avond zeer gezellig is.
2. De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen die je niet gemist mag hebben.
3. Het Atrium van het mooie stadhuis. Wandel naar binnen en geniet van een prachtig stuk architectuur.
4. Eten in de Ny Havn, een bijzonder stukje Kopenhagen.
5. De Stroget doen, een van de langste winkelstraten van Europa.
6. Naar de vrijstaat Christiana gaan, de hippiestad midden in Kopenhagen.

Geweldig eten

Kopenhagen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als dé perfecte bestemming voor Foodies en culinaire fans. Zo werd restaurant Noma werd jarenlang uitgeroepen als het beste restaurant van de wereld, maar schieten er nog veel meer Michelin sterren zaken als paddestoelen uit de grond. Ook het jaarlijkse food event Copenhagen Cooking is erg populair.

Fiets huren

Om alles te kunnen zien heb je tijd nodig. Een fiets is daarom zeker aan te raden. De stad is goed ingericht voor fietsers, waardoor het lekker opschiet.
Daarnaast heeft een fiets huren nog een ander voordeel. Het is namelijk ook meer dan de moeite waard om de fiets mee in de trein te nemen en naar Dyrehavsbakken te gaan. De Denen noemen het gewoon Bakken. Er wordt van gezegd dat het het eerste pretpark ter wereld was. Naast het pretparkdeel zijn er ook heel wat mogelijkheden om gezellig te picknicken. Het is een enorm park met uitstekende fiets- en wandelwegen.

Wijken

Verder heeft Kopenhagen heeft ook twee wijken die het bezoeken waard zijn, namelijk Vestebrö en Norrebrö. Aan de rand van de stad vind je overigens een prima camping. Ook hier komt de fiets goed van pas. Bijvoorbeeld om naar de stad te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>